23948sdkhjf

Nu är utsläppssiffrorna rättade

Som Process Nordic tidigare rapporterat fanns det oklarheter i Värtaverkets rapportering om utsläppsrätter för 2017. Naturvårdsverket har efter en granskning nu fastställt 2017 års utsläpp från verket. Utsläppet för 2017 från Stockholm Exergis anläggning Värtaverket fastställs till 455 283 ton CO2 av Naturvårdsverket. Beslutet innebär en korrigering och en ökning av utsläppet med 5 822 ton CO2 i förhållande till den ursprungliga utsläppsrapport som lämnades in före deadline för rapportering 31 mars 2018.

– Vi har gjort genomgående granskningar av Stockholm Exergis övervakningsmetoder och utsläppsberäkningar för anläggningen samt genomfört ett tillsynsbesök. Under ärendets gång har Stockholm Exergi bistått med det underlag och de korrigeringar som krävts för att fatta beslut, säger Amanda Hagerman, handläggare på Naturvårdsverket.

Stockholm Exergi har överlämnat ett överskott av utsläppsrätter. Det justerade utsläppet innebär att antalet utsläppsrätter som överlämnats är tillräckligt och att sanktionering för sen överlämning av ett eventuellt överskridande belopp inte är aktuellt.

Då Stockholm Exergi lämnade in 2017 års utsläppsrapport till Naturvårdsverket framgick det av den ackrediterade revisorns bilagda verifieringsutlåtande att utsläppet inte kunde verifieras. Naturvårdsverket är enligt regelverket skyldig att fastställa utsläppet när detta inte kan verifieras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095