23948sdkhjf

Ovako investerar 15 miljoner euro

Ovako storsatsar på sitt valsverk.

Med investeringen moderniserar Ovako grovvalsverket vid anläggningen i Imatra, Finland. Detta är den största investeringen på stålverket i Imatra på 30 år. Som ett resultat kommer stålverket att öka sin produktionskapacitet med 16 000 ton per år. Investeringen på 15 miljoner euro motsvarar drygt 170 miljoner kronor. 

Investeringen innebär en uppgradering av det första och andra grovvalsverket och inkluderar nya transformatorer, motorer, drivsystem och mekaniska kraftledningar.

– Investeringen förbättrar ytterligare vår konkurrenskraft, visar på stabilitet och stärker vår position som världsledande inom koldioxidneutralt stål, säger Klaus Enwald, president för affärsenheten Imatra, i en kommentar.

Det första och andra grovvalsverket är kritiska delar av tillverkningsprocessen: de valsar varma ämnen till ämnesblock för mediumvalsverket, samt stora dimensioner av runda och fyrkantiga stänger för direkt leverans till kunder. Tack vare de nya motorerna och växellådorna kommer tillverknings- och kostnadseffektiviteten, samt underhållspålitligheten i grovvalsverket att förbättras.

All installationen av huvudutrustningen och driftsättningen av de nya kraftledningarna kommer att genomföras under underhållsstoppet sommaren 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126