23948sdkhjf

Högskola öppnar laboratoriedörrar för företag

Lunds tekniska högskola tar ett nytt initiativ. LTH Open door ska leda till att samarbetet utökas med företag vilket i sin tur ska skapa fler innovationer och förbättrad kreativitet samt en ökad närhet till näringslivet. LTH Open door innebär att högskolan bjuder in utomstående, både uppstartsföretag och etablerade bolag, stora som små, att använda labbmiljö och utrustning vid högskolans sex laboratorier.

Inriktningen i de olika laboratorierna är 3D-printing, biomedicin, elektronik, laser, nanoteknik och VR (virtual reality). Högskolans medarbetare står för instruktioner och erbjuder även support till labbens utrustning. En viss avgift tas ut vid användning av utrustningen, vilken varierar mellan de olika labben.

Högskolans förhoppning är att LTH Open door ska bidra till att förenkla företagens innovationsprocess och att samarbeten inleds, skriver de i en kommentar.

I vårt hårdvarulabb har vi bland annat utvecklat den 5G-testbädd som Lunds universitet nyligen slagit världsrekord med och styrsystem för linjäracceleratorn för ESS, sade Joachim Rodrigues, universitetslektor vid Elektro- och informationsteknik, vid invigningen av den nya satsningen LTH Open door.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109