23948sdkhjf

UPPDATERAD: Ringhals tillbaka och Karlshamnsverket har startat

Ringhals 3 har gått på halv effekt i helgen men är nu  tillbaka samtidigt har  Karlshamnsverket startat. Vi har kollat läget med Ringhals. 

Under helgen har Ringhals 3 gått för halv effekt. Det var efter en inrådan från GE, leverantören av generatorerna på verket, som effekten drogs ned under helgen för kontroll och eventuell åtgärd. Man har kontrollerat generatorerna G31 och G32. Arbetet påbörjades med G32 natten mot lördagen och fortsatte med G31 på söndagen. Under arbetets gång konstaterades brister i infästningar som man nu har åtgärdat. Vi kollar med Ringhals vad de säger om arbetet. 

– Vi är väldigt nöjda med arbetet och har vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkerställa att båda generatorerna är i gott skick, säger Sven-Anders Andersson, Ringhals produktionschef till oss.

Ringhals är nu helt tillbaka i full drift efter underhållsarbetet.  

Energiläget under måndagen är spänt och därför har Karlshamnsverket som ägs av Uniper satts i beredskap och startats på låg produktion. Det betyder att det ska kunna producera för fullt med två timmars varsel för att generera el till södra Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.99