23948sdkhjf

Fler nyheter från mässgolvet ProcessTeknik/Scanautomatic

Sista dagen är vi på plats för att bevaka de tre mässorna ProcessTeknik, Scanautomatic och Nordic Food Industry. Tre mässor under samma tak hos Svenska Mässan i Göteborg under tre dagar 18-20 oktober. Vi har kollat med några utställare på mässgolvet vilka nyheter de tar med sig till mässan i år. Fler nyheter från utställare har publicerats under mässans tre dagar.

Några nyheter som visas på mässan. Fler nyheter har publicerats tidigare dagar i veckan. Notiserna är inte publicerade i någon speciell ordning.

Stöd för många axlar

Deltas Computer Systems RMC200 motion controller har nu utökats till att stödja upp till 50 axlar för hydraulisk, elektromekanisk eller pneumatisk rörelsestyrning. Med särskilda funktioner för kombinerad position- och tryckstyrning levererar enheten högpresterande sluten-krets styrning för de mest krävande maskinerna. Analog upplösning på 18 bitar för både in- och utgångar och uppdateringstider ner till 125 μs gör att RMC200:n passar både för stora och små system. RMC200:n levereras med RMCTools programvaran för inställning, programmering och diagnostik.

Monter: B10:69Ha koll på fukten

Malux presenterar nyheten Malux CUI Management System (Corrosion Under Insulation, CUI). Den bygger på etablerad fuktsensorteknik fast i helt ny tappning.

Systemet är trådlöst och skickar information till en IoT plattform över 4G/5G nätet, för övervakning av CUI. Sensorn är certifierad för både ATEX och IECEx, zon 0 och gasgrupp IIC och lämpar sig därför för de flesta Ex-klassade utrymmen. Det tar 5-7min per sensor från start till att den sänder data till molnet och att användaren kan få upp informationen på sin skärm. Den ger möjlighet till koll på avvikelser och exakt positionering av fukt samt förståelse för spridning av fukten.

Monter: B09:32Märk rätt och säkert

ACG Nyström lanserar lasermärkaren LaserEvo Workstation 500, ett skyddsskåp av golvmodell i klass 1. Denna modell har också en X-axelrörelse som gör att man kan märka över en sträcka på 500 mm. Hur ”hög” märkningen bli i Y led beror på vilken av linserna från 70 x 70 mm till 175 x175 som kunden väljer. Denna modell är utrustad med en vertikal frontlucka som öppnas och stängs pneumatiskt. Den kan också utrustas med chuck. Märkytan är inkapslad och ger total säkerhet. Det finns ändå möjligt att inspektera märkningen som sker bakom ett skyddsfönster där arbetsytan är upplyst med LED-belysning.

Monter: B00:11Torrgranulera smidigt

Thurne visar sin maskin för torrgranulering med kapacitet i produktionsskala. Jämfört med våtgranulering använder den, enligt bolaget minimala utrustnings-/bearbetningssteg och kommer sannolikt inte att skada ingredienserna.

Bolaget visar även nya Poybloc TSR värmeväxlare vars konstruktion minskar de mekaniska spänningarna som induceras av termisk chock med en faktor som överstiger 3 och minskar därmed risken för brott avsevärt.

De är kompatibla med Polybloc-växlarblock som marknadsförs av Mersen. De erbjuds i Graphilor BS, XBS, XTH eller XC och för varje borrdiameter och mönster som finns tillgängligt för närvarande.

Monter: B01:50Kontrollelement för snabb installation

Bejoken visar ny utrustning från Rafi. För att minimera felkoppling och få maximal flexibilitet för kontrollstationer på maskinen används ofta kontrollboxar och kabeldragning till elskåp eller IO-moduler. Monteringen kräver då att man förbereder sin kontrollbox. RAFI har istället utvecklat Ramo, en komplett serie av kontrollelement med integrerad M12 kontakt för att korta installationstiden, minska risken för felkoppling och samtidigt ge kunden maximal flexibilitet. Serien klarar temperaturer ner till -40 och upp till +85 grader där en kontrollbox oftast bara klarar -25 och +70 grader.

Monter B09:20Löser problem med kondens och isbildning i kyl- och fryslager

När varm utomhusluft kommer in i en kyl- och fryslager börjar luftfuktigheten inuti att öka. Om den inte avlägsnas proaktivt kommer fukten att börja kondensera. Detta kan allvarligt påverka produkter, maskiner och byggnader samt arbetsförhållandena för personalen. Beroende på temperaturen kan mögel uppstå på till exempel förpackningar och is kan bildas på ytor som gör dem hala vilket i sin tur kan leda till olyckor. Fuktighet kan regleras med hjälp av avfuktning och Condair visar ny utrustning för detta.

Monter: E04:12Vet du var din digitaliseringsresa skall börja?

Novotek vill lansera ett nytt arbetssätt för digitalisering. Bolaget menar att kunder kan spara mycket tid, pengar och kassation genom att digitalisera sin produktion. Men det kan vara utmanade och svårt att förstå vad du egentligen vill digitalisera och hur det ska genomföras rent praktiskt. Novoteks experter vill hjälpa till att identifiera vad som behövs göras genom att identifiera ditt nuläge med hjälp av bolagets nya digitaliseringshjul.

Monter B02:31Markskåp för elfördelning

Elkapsling väljer att visa ett nytt markskåp, en flexibel skarvskåpslösning – anpassad för både elfördelningar och fiber. Skåpet tillverkas i Magnelisplåt för att erhålla längre livslängd i krävande miljöer. Skåpet uppfyller IP34D och SS-EN 61439-5. Det kan erhållas i specialdimensioner samt i valfri kulör. Flexibilitet uppnås genom att samma stomme används oavsett vägg, golv eller markplacering. Skåpstommen är utbyggbar och kan enkelt kompletteras med överskåp.

Monter: B09:42Ventilen som klarar beläggningar

Somas presenterar något som är nytt i deras sortiment. Bakrgunden är att faktorer så som media blandat med diverse kemikalier, media med höga torrhalter samt snabbt skiftande temperaturer kan resultera i en uppbyggnad av beläggning vilket kan påverka en ventils prestanda negativt.
Somas HVV är därför en specialanpassad version av bolagets kalottventil KVTW som tack vare sin konstruktion erbjuder bättre förutsättningar att manövrera ventilen även om beläggningar uppstått.
Monter: C01:42Ljusridå med ett bluetooth interface

Säkerhetsljusridåer används när maskiner eller anläggningar behöver vara säkra men förbli lättillgängliga. På årets Scanautomatic-mässa ställer Schmersal ut den nya SLC440-serien med säkerhetsljusridåer. Den har bluetooth-gränssnitt och smartphone-app.

Via appen kan man få:

  • Integrerad installationshjälp i systemet med hjälp av visuell status för varje enskild ljusstråle

  • Information om grunddata och drift i realtid

  • Statusinformation och diagnostikdata som hjälper till med snabb omstart efter avstängning

Monter: A02:19

Vill underlätta från idé till produkt.

Riital menar att det går åt mycket tid för att överföra data från ett system till ett annat. BOM-listor till Excel. Ritningar till plocklistor. Skisser till CAD-format. DWG-format filer till tejpmarkeringar på montageplattor och dörrar.

De har därför tagit fram verktyg för att ta ett helhetsgrepp om det digitala flödet från idé till färdig produkt, att senaste ritningsunderlaget alltid ska finns tillgängligt för berörda parter. Ändringar och uppdateringar ska ske så att alla kan se den senaste revideringen. De kallar konceptet för Digital Value Chain.

Monter: B09:21

Omrörare lanseras i Sverige
Stelzer Rührtechnik Int, ett varumärke inom SPX Flow,  lanseras nu av Bergius Trading i Sverige. Modellgruppen SM/SG är utformad i första hand för mejeri- och livsmedelsapplikationer men förekommer inom kemi- och läkemedelsprocesser. Tätningsvarianter för hög- eller lågtryck alternativt stänk/droppskydd för öppna kärl finns att välja mellan. Stort utbud av propellrar och varvtal och axeldiametrar från 25 upp till 60 mm. Drivenheter med motoreffekter upp till 15 kW. Bilden visar omrörare för större mjölksilo. Bergius säljer följande varumärken från SPX Flow: Lightnin, Plenty, Steizer och Uutechnic.
Monter: D03:22 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078