23948sdkhjf

Trångt hos utställarna på ProcessTeknik/Scanautomatic

Andra dagen då vi är på plats för att bevaka de tre mässorna ProcessTeknik, Scanautomatic och Nordic Food Industry. Tre mässor under samma tak hos Svenska Mässan i Göteborg under tre dagar 18-20 oktober. Vi har kollat med några utställare på mässgolvet vilka nyheter de tar med sig till mässan i år. Fler nyheter från utställare kommer att publiceras under mässans tre dagar.

Några nyheter som visas på mässan. Fler nyheter de kommande dagarna. Notiserna är inte publicerade i någon speciell ordning. 

Snabbare och säkrare nätverk
Westermo har nyligen lanserat RedFox 7528, en 10 Gigabit industriell Ethernet switch, designad för att möjliggöra storskaliga datanätverk som kan överföra mer information än någonsin tidigare. Med sin prestanda, tillförlitlighet och uppsättning cybersäkerhetsfunktioner är RedFox 7528 enligt bolaget idealisk för verksamhetskritiska industrisystem som förlitar sig på snabb och säker datakommunikation.
Monter: B09:26

Längre livslängd på rören med rätt behandling
Bauers nya vattenbehandlingssystem och filterlösningar är vattenbehandling för kallvatten-, värme-, kyl-, befuktnings- och industrivattensystem. Enligt bolaget ska lösningarna hjälpa till att uppnå optimalare driftsprestanda och förlänga livslängden på rörsystem. Bolaget menar också att utrustningen löser upp befintliga avlagringar, korrosionsrester och förebygger nya igensättningar samt korrosion vilket leder till bättre ekonomiskt driftsnetto med lägre drifts-, service-, underhålls- och energikostnader.
Monter: B01:37

Många nyheter på gång
Spirax Sarco visar flera nyheter på mässan med fokus ånga och vätskor. De introducerar bland annat ultraljudsflödesmätaren UTM20 som är utanpåliggande, clamp-on och ickeintrusiva flödesmätare som mäter temperatur och vätskehastighet De lanserar också en ny serie ånggeneratorer. Dessutom visar de steam infusion vaction pump som använder ånga för värma, blanda och pumpa vätskor både med och utan partiklar och kan värma upp 1000 kg produkt från 15°C till 90°C på fem minuter utan påbränning eller skada på partiklar. Steam Infusion kan enkelt eftermonteras i nya eller existerande kokkärl alternativt monteras direkt i i produktionslinjen.
Monter: D06:16

Fräschar upp utbildningsmaterial
TivalbTech är ett nystartat företag som jobbar med att utveckla Sveriges tekniska utbildningar. 
De har precis startat tjänsten ”skräddarsydda uppgifter” där de tar in befintligt utbildningsmaterial från skolor, som bara står och dammar i ett hörn i brist utav kunskap och tid. Bolaget fräschar upp samt skapar skräddarsydda praktiska samt teoretiska uppgifter och vägledningar för att underlätta för utbildaren.  
 Monter: D07:18

Ingenjörskonst som vill förbättra världen
Konsultbolaget Eurocon erbjuder tjänster och system för genomförande av industriprojekt inom process- och tillverkningsindustri genom hela livscykeln för en investering, från förstudie till genomförandeprojekt. De berättar gärna om det nya för bolaget med stor expansion av kontor och personal i södra Sverige samt att man har satsat och utvecklat allt från projektmodeller till projektadministration (Projektplace med Eurocon touch). De har även byggt upp sitt engineeringsverktyg SiteBase med en Eurobase där de har en färdig uppsättning, multidisciplinär, för att komma i gång fort i nya projekt med färdiga mallar och struktur. 
Monter: C04:50

Säkerhetsteknik för bussystem
Euchner lanserar en nyhet. Alla funktioner som är bekanta från den beprövade MGB2 Modular är nu också tillgängliga för den säkra EtherCAT P med FSoE. Det är enligt bolaget enkelt att ställa in parametrarna, så även att byta ut modulen för service är en enkel uppgift som inte tar mer än några minuter. Den är utrustad säkerhetsdörrsystem med skyddslåsning som inte bara uppfyller högsta säkerhetsnivå upp till PL e, utan framför allt möjliggör maximal anpassning tack vare flertal varianter och funktioner, samt olika nätverksmöjligheter för industri 4.0-applikationer.
Monter: A01:22

Hantera materialflödena rätt
Hos Bihl+Wiedemann kan man få en presentation av deras senaste teknik Zero Pressure Accumulation (ZPA) som kan skapa buffert- och ackumuleringssektioner för ett stationärt materialflödessystem. Tekniken kan användas både för motorrullar och för likströmsmotorer med frekvensomriktare och kräver ingen SPS-programmering. Lösningen kan skalas efter behov, från den enkla, raka transportlinjen till system med flera inåt- och utåtgående överföringspunkter till självförsörjande lösningar med Safety-teknik.
Monter: B09:19

Satsar även på fordonsindustrin
Pneumax Scandinavia är ett dotterbolag till Pneumax Spa med fokus industriell automation och som utvecklar och producerar produkter inom flera områden så som Automation, Process samt Electrical Actuation. Senaste nytt är nu att bolaget även startat verksamhet inom Automotive alltså fordonsindsutrin.
Monter: B01:01

Ljusridå med ett bluetooth interface
Säkerhetsljusridåer används när maskiner eller anläggningar behöver vara säkra men förbli lättillgängliga. På årets Scanautomatic-mässa ställer Schmersal ut den nya SLC440-serien med bluetooth-gränssnitt och smartphone-app, som erbjuder användaren ett mervärde i vardagen med enkel installation.
    • Integrerad installationshjälp i systemet med hjälp av visuell status för varje enskild ljusstråle
    • Information om grunddata och drift i realtid
    • Statusinformation och diagnostikdata som hjälper till med snabb omstart efter avstängning
Monter: A02:19

Blås på bättre sätt
Elektror Airsystems tar med sin nya tysta blåsare till Processteknikmässan. Den ingår i bolagets högtrycksserie i aluminium och heter A-HP. Enligt bolaget är nyckelorden starkare, mer kompakt och effektivare än gamla serier av aluminiumblåsare. 
Monter E05:12

Nu även på svenska marknaden
Alekto som tidigare mest funnits i Norge finns nu även i Sverige. De är säljagent i Sverige och Norge för europeiska leverantörer av utrustning för processindustrin. Alekto är aktiva inom bl.a. läkemedel-, kemi- och livsmedelssektor och många andra områden med tillverkning eller produkthantering. De har utrustning för hantering och bearbetning av flytande produkter eller torrt löst material (bulkprodukter). Bolaget arbetar med försäljning, installation och idrifttagning samt har support, service och reservdelar. 
Monter: B04:20

Mät nivån med radar
Sensorgruppen visar nya radarnivåsensorer,  NivoRadar 4000 eller 7000. Det är fristående radarsensorer för kontinuerlig nivåmätning av vätskor eller fasta ämnen inom de flesta industrisektorer. Den har 80GHz FMCW-teknik, 4° respektive 8° spridningsvinkel utför mätning med hög precision. Dessutom har den ingjuten elektronik och har en kompakt 1” eller 1½" processanslutning i PVDF material som klarar processtemperaturer upp till 80°C. Den fungerar utmärkt med eller utan display. Passar för fasta material upp till 30 meter eller för upp till 8 eller 15 m. Men även för användning i potentiellt explosiva områden.
Monter: B07:70 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094