23948sdkhjf

Vi är på plats på mässorna ProcessTeknik/Scanautomatic

Nu är vi på plats för att bevaka de tre mässorna ProcessTeknik, Scanautomatic och Nordic Food Industry. Tre mässor under samma tak hos Svenska Mässan i Göteborg under tre dagar 18-20 oktober. Vi har kollat med några utställare på mässgolvet vilka nyheter de tar med sig till mässan i år. Fler nyheter från utställare kommer att publiceras under mässans tre dagar.

Första dagen var det fullt med folk i gångarna och både besökare och utställare verkade nöjda. Här är några nyheter som visas på mässan. Fler nyheter de kommande dagarna. Notiserna är inte publicerade i någon speciell ordning. 

Reglerventil för din process

Varibell erbjuder nu en reglerventil för reglering av tryck, flöde, temperatur och nivå. Den kan användas för att ersätta ett så kallat splitsystem av två reglerventiler med ett stycke Varibell. Reglerventil är anpassad för ånga, vätskor och kemikalier, gaser och kryogeniska medium.

  • Teknisk specifikation:

  • Storlek DN15…DN150

  • Tryckklass PN40…PN420

  • Temperaturområde: -200…+300C

  • KVS-värden: 0,00015….2000 m3/h

  • Material: Syrefast stål AISI316, Monel, Hastelloy, Duplex, Titan

  • Processanslutning: Fläns, förskruvning

  • Automation: pneumatiskt/elektriskt/hydrauliskt manöverdon

  • Intyg: CE/PED, ATEX, 3.2 marinsertifikat av DNV,ABS,BR,LR,RS

Monter: D07:30Påkörningsskydd utan skador på golv

Gentus lanserar en serie påkörningsskydd från brittiska Kingspan. Skydden är tillverkade i ett flexibelt polymermaterial som fångar upp kraften från trucken.

Installationen görs med en gängstång som förankras i golvet. Detta ger ett dolt montage som tål mycket kraftiga belastningar och efter en kollision klarar sig golvet helt utan skador. Gängstången kan skruvas upp och det skadade skyddet enkelt bytas ut mot ett nytt.

Skydden finns som ihåliga eller solida där de solida främst är avsedda för hygienkänslig verksamhet som livsmedelsindustrin.

Monter: E03:32

Mät flödet med ultraljud

Jumo Mät- och Reglerteknik visar sin nya ultraljudsflödesmätare Jumo flowTrans US. Ultraljudsflödesmätare mäter hastigheten i ett flödande medium med hjälp av akustiska vågor.

Enligt bolaget innebär tekniken att den är i stort sett oberoende av mediets egenskaper. Frånvaron av rörliga mekaniska delar minskar underhållsbehovet. För ultraljudsflödesmätning med mätning av differens i transittid måste dock mediet vara så homogent som möjligt och bara ha ett lågt innehåll av fasta ämnen och gaser.

Enheten använder kommunicerar t.ex. via IO-Link-gränssnittet eller via Bluetooth.

Monter: C02:39Ny säkerhetsljusridå

Leuze visar sin nya säkerhetsljusridå ELC100. Den fokuserar på det väsentliga vid säker maskindrift. För applikationer med upp till 6 meters avstånd mellan sändare och mottagare är de robusta enheterna enligt bolaget mycket kostnadseffektiva. Den ska också ha enkel installation och systemintegrationen.

Monter: B07:22Fakta om livsmedelsproduktionen

Tänk om vi kunde beräkna hur förändringar i världen, så som geopolitiska lägen, brist på råvaror, kulinariska trender, m.m, påverkar livsmedelsproduktion- och konsumtion.

Nu går det enligt konsultbolaget Afry, som lanserar FoodFactFinder.

Verktyget är designat för att förbättra kunskap och förståelse kring livsmedelsproduktion och konsumtion. Genom olika scenarion baserade på fakta från den globala livsmedelshandeln, teknik och hållbarhetsindex, kan Afry FoodFactFinder beräkna effekterna av koldioxidutsläpp, vattenförorening och markanvändning för varje förändringscenario.

Vad skulle t.ex. hända om Kinas 1,4 miljarder invånare ändrar sin kost?

Monter: D07:14Även små kan satsa på IoT

Gycom lanserar nu Gycom Cloud som enkelt digitaliserar anläggningar som tidigare inte ansetts lönsamma för en IoT-satsning.

- Gycom Cloud förändrar förutsättningarna för mindre bolag att implementera IoT som genom fjärrstyrning, visualisering och förbyggande underhåll kan skapa tydliga konkurrensfördelar. Att minska sina driftstopp, underhållskostnader och energianvändning är några fördelar med Gycom Cloud, säger Staffan Sjöstedt, vd på Gycom.

Monter: B03:52Oljefri turbokompressor

Sulzers nya turbokompressor HSR är 100 procent fri från olja vilket eliminerar risken för kontaminering. HSR passar processer som kräver oljefri tryckluft till exempel bryggerier, livsmedels-, elektronik-, läkemedels- och pappersindustrin.

Digitalt styrda magnetlager och en effektiv höghastighetsmotor ger kompressorn optimal totalverkningsgrad. Enligt bolaget är den fri från slitage och med minimalt servicebehov uppnås lägsta möjliga livscykelkostnad (TCO).

Monter: D02:01Avancerad anslutningsteknik

När det gäller utveckling eller test av elektronik presenterar ODU flera nyheter. På testsidan bland annat ODU-MAC Black-Line för ett flexibelt produktionstest. En ny kapslingsadapter för speciella kundbehov kan också ses, precis som andra kontakter för teständamål. För den som söker fiberoptik kan ODU:s Expanded Beam-lösningar vara intressant, om avancerade överföringsegenskaper och ett stort antal kontakter krävs i en tuff miljö. ODU:s monter erbjuder även standard- och kundunika kablage. Varför ODU nu ersätter krom 6 med krom 3 i sina MINI-SNAP-kontakter kan kunderna också höra om.

Monter: B07:76Bättre koll på maskinerna

På mässan släpper Connectitude sina nya eftermarknadsfunktioner i bolagets industriella internet of things (IIoT) plattform.

Det är en kundportal där maskintillverkarnas kunder får specifika verktyg och utbildning för hur maskinerna bäst används. De kan beställa service, reservdelar, förbrukningsmaterial och utbildning. Systemen vet exakt vilken maskin som har vilka behov. Med hjälp av artificiell intelligens möjliggör det även automatiska beställningar.

Maskintillverkarna kan å sin sida analysera, förutse driftsproblem och optimera maskinerna på distans, och därmed leverera en radikalt bättre och välinformerad support.

Monter: B05:29Hållbar automation

SMC Automation kommer att visa ett flertal nya produkter och tjänster under temat ”Hållbar automation” under ledorden resursbesparing, lång livslängd och energieffektivisering.

Besökarna kommer att bland annat se pneumatikcylindrar med returluftsoptimering - en gammal dröm om att återanvända energi, som nu är en realitet med SMC:s koncept för återvinning av tryckluft i returslaget.

Bolaget visar även exempel på företag som sparat energi bland annat Falköpings Mejeri som genom att investera 200 000 kr i energieffektiviserande åtgärder sparade 800 000 kr per år.

Monter: B02:32Nya rektangulära kontaktdon

Harting visar flera nyheter på mässan bland annat produktnyheten Han-Modular Domino.

Hartin som tillverkar rektangulära kontaktdon har med denna produkt tagit modulariteten ett steg längre vilket medför ett ytterligare steg i att skräddarsy en unik kundanpassad förbindning.

Nya modulinsatser för kraft, signal, data och pneumatik kan kombineras efter behov. Enligt bolaget bidrar den nya produkten till platsbesparand, lägre totalkostnad och lägre installationskostnad

Monter: B06:51Cobotar med lång räckvidd

RT Robotics visar nya kollaborativa robotar ifrån Doosan robotics

Med de 10 modellerna som finns i Doosans sortimentet, finns det enligt bolaget en cobot för varje applikation. Cobotarna hanterar produkter från 5kg upp till 25kg och har räckvidder på upp till 1,7 meter.

Flexibilitet är väldigt stor, den kan tex. enkelt implementeras för palletering, svetsning, montering eller maskinbetjäningsapplikationer.

Monter: A01:40

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094