23948sdkhjf

Tid för Metalliska materials konferens

Den 17 mars håller det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material sin årliga programkonferens. Helt digitalt.

– Vi har precis satt de sista detaljerna för årets programkonferens och det känns jättebra att vi fått ihop ett sådant spännande och brett program i år. Jag är glad att våra deltagare varit snabba med att anmäla sig, eftersom det signalerar att konferensen och det vi diskuterar där är efterfrågat, säger Gert Nilson, programchef för Metalliska material.

Det är åttonde året i rad som som konferensen för metallforskning ges. Vanligtvis samlas 200 personer under två dagar.

Förra året blev konferensen en hybrid med en fysisk dag och ett antal digitala föredragsdagar.

– I år kör vi helt digitalt, det var en självklarhet med tanke på rådande pandemitillstånd. Men vi har lärt oss mycket under det senaste året och våra deltagare är vana vid det digitala formatet. Det känns viktigt att inte ställa in, utan ställa om, säger Tommy Ekholm, kommunikatör på Metalliska materials programkontor.

Till programkonferensen samlas företrädare för näringsliv, akademi och myndigheter för att diskutera området metalliska material och det strategiska innovationsprogrammet. 

– Utöver information om programmet Metalliska material och aktuella utlysningar så kommer vi även att prata om framtida forskningssatsningar inom metallområdet, nutid och framtid för additiv tillverkning, grafen och hur det kan användas tillsammans med metall. Vi kommer också att få ta del av ett segment med fokus på stål och vätgas, ur ett framtidsperspektiv. Där kommer bland annat Maria Persson Gulda, CTO för aktuella H2 Green Steel att delta, säger Tommy Ekholm.

Upplägget på den digitala konferensen är att själva konferensen sker digitalt eftermiddagen den 17 mars. De presentationer från Metalliska materials alla forskningsprojekt som brukar ligga under konferensens andra dag kommer att ske digitalt utspritt över flera dagar under våren.

Det är fritt fram för alla intresserade att kostnadsfritt anmäla sig för att ta del av årets program på Metalliska materials webbplats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109