23948sdkhjf

Robotar automatiserar solcellsfabrik 

Under tisdagen tillkännagav ABB och Exeger Operations sitt nytt nya samarbete, som ska stärka Exegers fabrik i Stockholm där deras unika fotovoltaiska material tas fram. 

– Med den allt större efterfrågan från våra kunder på lösningar med ren energi vill vi gärna stödja och göra det möjligt för företag med en tydlig agenda att driva innovationer och bidra till att påskynda världens omvandling till ren energi”, säger Dennis Helfridsson, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige.   

Projektet består av tre delar. Först ska ABB installera sin robot- och automatiseringsteknik i fabriken, för att stärka produktionskvaliteten och automatiseringsnivån. 

– ABB:s oöverträffade erfarenhet av att automatisera fabriker och deras portfölj med smarta robotlösningar passar perfekt för våra ambitioner att snabbt skala upp vår solcellstillverkning. Genom att helt automatisera produktionen med hjälp av ABB:s högeffektiva robotar kan vi minska energiåterbetalningstiden för varje solcell som produceras och hjälper därmed människor att minska sina koldioxidutsläpp, säger Exegers CEO Giovanni Fili. 

Den andra delen i projektet är att ABB dedikerar ett teknikteam som ska bistå Exeger med att ta fram specialiserade lösningar för en ny helautomatiserad fabrik som Exeger ska bygga i Sverige. 

– För att hjälpa Exeger att förverkliga den långsiktiga strategin att bidra till att återställa koldioxidbalansen på planeten kommer ABB:s automatiseringsteknik att göra att Exegers nya fabrik kan producera upp till tio gånger årskapaciteten på den gamla fabriken. Vi gläder oss över att påbörja vår resa med Exeger och ser fram emot de ömsesidiga fördelar som våra gemensamma teknologier och innovationer kan föra med sig, säger Dennis Helfridsson. 

Den tredje delen är att ABB kommer att använda sig av Exegers solceller i sina framtida produkter, för att minska sin och sina kunders miljöpåverkan. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129