23948sdkhjf

De kräver 4 procent i löneökning

Medlemmarna i Pappers har under flera års tid fått se höga vinster och stora aktieutdelningar gå till ägarna. Nu menar de att det är hög tid att bolagen belönar alla de som sliter på golvet.

- Miljardinvesteringar och miljardvinster avlöser varandra och framtidstron inom branschen är stor. Våra medlemmar har stått tillbaka under en längre tid, men nu börjar trycket bland dem bli hårt, säger Pappers ordförande Pontus Georgsson i ett pressmeddelande.

Pappers medlemmar samlas den här veckan i Uppsala för att diskutera kraven inför den kommande avtalsrörelsen.

De menar att det finns ett stort utrymme för löneökningar och kräver lönelyft i storleksordningen fyra procent.

- Industrin går ju bra så det är klart att vi kommer ställa krav på att få en del av de vinster som vi är med och genererar, säger Kenneth Johansson, sektionsordförande, Bravikens pappersbruk i ett uttalande till Folkbladet.

Pappers har en stor del medlemmar i Norrköping och Bravikens pappersbruk, Fiskeby och Billerud Korsnäs tillhör några av de största industrierna i kommunen.

Är det endast löneökning ni är ute efter eller har ni andra krav?

- Det finns andra delar också. Hur vi kan disponera vår arbetstid, och möjligheter till lediga dagar och så. Det är också sådant som är intressant i de här förhandlingarna.

Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna, menar att Pappers krav är alldeles för höga.

- Pappers utspel om löneutrymmet i kommande avtalsförhandlingar saknar helt verklighetsförankring, säger han i ett pressmeddelande.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078