23948sdkhjf

ABB och Ericsson i nytt samarbete

Presenterade samarbete på Hannovermässan. Vi fick direktkommentar från ABB:s vd Johan Söderström på plats.

ABB och Ericsson befäste sin gemensamma vision för framtida flexibel produktion med automatisering och trådlös kommunikation genom att underteckna ett samförståndsavtal (MoU) på Hannover Messe 2019. Vi fick en kommentar av ABB Sveriges vd Johan Söderström direkt på mässan.
– Det är tydligt att konnektiviteten blir allt viktigare och samarbetet med Ericsson, ett av de världsledande företagen inom bland annat 5G, tillsammans med ABB:s ledarskap inom digitala industrier, ger stora möjligheter att skapa värde tillsammans för våra kunder, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

 Samförståndsavtalet bekräftar partnernas överenskommelse att fortsätta det nära forskningssamarbetet, forska kring förbättringar av tillverkningsprocesser och automatisering samt hitta nya affärsmöjligheter för det industriella ekosystemet.

Vi ser att vi kan ta till oss den här tekniken i ABB:s produktionsanläggningar och i framtidens fabrik. Det skapar också stora värden för våra kunder. Vi är mycket glada för det här samarbetet, säger Johan Söderström.

De båda partnerna introducerar redan en ny generation av intelligenta fabriksteknologier där Ericsson driftsätter ett intelligent automatiseringssystem vid tillverkningsanläggningarna i Tallinn. ABB tillhandahåller en helt automatiserad flexibel robotcellslösning för slutmonteringen av 5G-radior.

Vid Hannovermässan 2019 visar ABB och Ericsson upp sina tekniker kring ”framtidens fabrik” med de senaste flexibla robotarna, trådlösa tekniker, 5G, industriell IoT samt teknik för rörelsestyrning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08