23948sdkhjf

Populär app i processindustrin

Inom kort är över 25 anläggningar igång och använder industriappen och kommunikationstjänsten SSG On site. Hittills har appen laddats ner av över 11 000 personer.
– Det är inget annat än en jättesuccé. Industriappen och kommunikationstjänsten SSG On site har funnits ute i ett år och har verkligen gjort ett avtryck inom svensk industri. Efterfrågan är jättestor och industrin inser verkligen värdet med att kunna kommunicera med entreprenörer och besökare på ett effektivt sätt, säger Markus Sjöholm, tjänsteägare på SSG. 

Grundproblemet, som många anläggningar hade uttryckt det, var att man hade svårt att nå sina entreprenörer, framför allt med information som förändrades. Information som sattes upp blev snabbt inaktuell och administrationen runt det blev betungande. Men ett enkelt digitalt verktyg kan göra stor skillnad, inte minst när den finns i var mans hand.

– Nu har man något som man inte hade tidigare, att i realtid kunna uppdatera besökarna om vad som gäller, säger Markus Sjöholm. Den stora styrkan är att informationsupplägget följer en standard vilket gör att det blir lika på alla anläggningar. Entreprenörer som arbetar på flera ställen kan lätt ta till sig informationen när de byter plats.

Digitalisering inom industrin är ett hett diskussionsämne och något som många arbetar med för att kunna dra nytta av. Här kom SSG On site i rätt ögonblick, säger Markus Sjöholm.
– Vi visste att industrin efterfrågade detta. Man har försökt själv att försöka förbättra kommunikationen, men det har varit svårt att realisera.

– De anläggningar som vi har träffat har verkligen arbetat hårt med att ta SSG On site till sig, säger Markus Sjöholm. All heder till industrianläggningarna som har tagit till sig detta på ett mycket bra sätt. Vi lärde oss tidigt att det är viktigt att ha en vältrimmad anslutningsprocess. Det har vi lyckats väldigt bra med, man ser inget hinder i att komma igång med tjänsten.

Nyligen startades en användargrupp med representanter från flera svenska industrier, så som BillerudKorsnäs Karlsborg, Holmen Paper Iggesund, SCA Obbola, Södra Cell Värö, Stora Enso Skoghall och Mondi Dynäs. Användargruppen kommer att ge viktiga insikter för att fortsätta utveckla appen till industrins fördel.

– Det är många som är engagerade och kommer med förslag, industrin ser verkligen potentialen, säger Markus Sjöholm. Användargruppen blir viktig i vårt fortsatta arbete. Nu får vi en central samverkansgrupp där vi tillsammans kan arbeta med utveckling, något som är väldigt viktigt för oss på SSG. Vi har mycket idéer själva som vi ska provtrycka tillsammans, det ska bli väldigt roligt.

Planer finns också att starta en användargrupp för entreprenörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109