23948sdkhjf

BASF skapar nytt kemibolag

Efter godkännande av alla relevanta myndigheter har BASF och Solenis genomfört den tidigare tillkännagivna sammanslagningen av BASFs affärsområde med pappers- och vattenkemikalier med Solenis. Det nya företaget kommer att fortsätta jobba under varumärket Solenis och fokuserar på kunder inom papper, olja och gas, kemisk bearbetning, gruvdrift, bioraffinader med mera.

BASF äger 49 procent av det sammanslagna företaget. Den nya Solenis har cirka 5 200 anställda, med ökad försäljning, service och produktionskapacitet över hela världen.

Samgåendet berör bland annat BASFs produktionsanläggningar i Bradford och Grimsby, Storbritannien. Suffolk, Virginia, USA; Altamira, Mexiko; Ankleshwar, Indien; och Kwinana, Australien.BASFs kemikalier för pappersbeläggning ingår inte i transaktionen.
– Sammanslagningen med Solenis är det rätta steget för BASFs verksamhet inom pappers- och vattenkemikalier för att upprätthålla en hållbar tillväxt. Tillsammans kommer vi att erbjuda det bredaste utbudet av produkter och tjänster för att möta den globala pappers- och vattenindustrins speciella kemiska behov, säger Anup Kothari, vd för BASFs division Performance Chemicals.
 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081