23948sdkhjf

”Ett utmärkt år med rekord för SKF”

2018 blev ett utmärkt år för SKF med rekordresultat, säger bolagets vd Alrik Danielson.

Kullagerbolaget SKF:s rapporterade ett resultat som matchade förväntningarna i det fjärde kvartalet.

SKF:s rörelseresultat steg till 2.902 miljoner för perioden, från 2.017 miljoner under samma period i fjol. Detta är över analytikernas förväntan. Rörelsemarginalen följde snittprognosen och landade på 13,7 procent.

Kvartalet påverkades positivt av engångseffekter ned ett netto rörelseresultat på 705 miljoner kronor. Försäljningen av SKF Motion Technologies gynnade siffrorna. Valutaeffekter gav ett positivt resultatbidrag på 140 miljoner.

När det gäller försäljningen rapporterade SKF en omsättning på 21,2 miljarder, vilket är högre än samma period förra året då siffran låg på 19,5 miljarder. Därmed slog man analytikernas förväntan. Den organiska försäljningstillväxten var 5 procent.

– 2018 blev ett utmärkt år för SKF med rekordresultat och en avse­värt förbättrad balansräkning. Tack vare det starka resultatet har styrelsen beslutat att föreslå en höjd utdelning på 6,00 kronor per aktie inför årsstämman, kommenterar SKF:s vd Alrik Danielson i rapporten och tillägger att SKF spår att efterfrågan på bolagets produkter och tjänster kommer att vara "relativt oförändrad" för koncernen det första kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078