23948sdkhjf

Vill bryta mer silver

Sotkamo Silver har lämnat in ansökan om ändring av det nuvarande miljötillståndet för bolagets silvergruva i Finland.
Ändringarna avser en ökning av brytningsvolymen och införandet av den materialintensiva malmsorteringsprocessen som kräver utvidgning av sidobergsförvaring och vattenbehandlingsprocesserna.

Den totala bergsbrytningen ökar från cirka 500 000 ton per år till cirka 1 800 000 ton per år vilket ökar den potentiella maximala kapaciteten för anrikning till 600 000 ton per år. Den största delen av brytningen kommer att ske som underjordisk gruvdrift och dagbrottet kommer inte att öka i omfattningen jämfört med det gällande miljötillståndet.

De ökade produktionsvolymerna genomförs genom att optimera den nuvarande produktionsprocessen och genom att introducera malningssorteringsteknik.

– Med de inlämnade ändringsförslagen och de åtgärder vi har föreslagit vill vi förbättra material- och energieffektiviteten i vårt projekt och minska vårt kolavtryck för att möta framtida utmaningar. Samtidigt kommer vi att stärka vår verksamhet för att kunna öka antalet produktionsår vid Silvergruveområdet. Bolaget har investerat och kommer att investera väsentligt inom den bästa miljötekniken. Med dessa investeringar vill vi att vara beredd att öka produktionskapaciteten och ta hänsyn till miljöhänsyn, säger Timo Lindborg, VD för Sotkamo Silver AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094