23948sdkhjf

Förvärv inom tryckluftsbranschen

Enersize, som tillverkar optimeringsmjukvara för tryckluft, har tecknat avtal om att förvärva LEAQS för att dels få tillgång till den europeiska marknaden, dels få tillgång till LEAQS mjukvara för läckagesökning och läckagereperation av tryckluft som kompletterar Enersize egen mjukvara. Förvärvet är villkorat av beslut på extra bolagsstämma den 28 november 2018.

Enersize har redan påbörjat sin Europasatsning via LEAQS och ett antal erbjudanden till olika kunder avseende installation av Enersize SaaS-system (Software as a Service) har lämnats i LEAQS regi och nu har första abonnemanget tecknats med Saint-Gobains svenska Isoverfabrik. Avtalet gäller i 36 månader och innefattar sensornätverk och mjukvaruabonnemang för mätdatainsamling, visualisering och rapportering. Enersizes del av erbjudandet innefattar SaaS-mjukvaran samt datainsamling medan LEAQS har stått för erbjudandet om sensorer och installation.

Christian Merheim, Styrelseordförande Enersize, kommenterar:
− En av de viktigaste punkterna i samband med vårt LEAQS-förvärv var just att kunna komma igång fort med försäljning av SaaS-abonnemang i Europa. Att fort komma igång med detta är väldigt viktigt då det kommer vara en läroprocess avseende optimal prissättning, val av rätt installationspartners och att skapa en samkörd organisation mellan Enersize och LEAQS.

Ordervärdet utgörs av abonnemangskostnad och prissättningen skiljer sig därför avsevärt från prissättningen inom Enersizes projektverksamhet där bolaget tillämpar vinstdelning av uppnådda besparingar. Totalt ordervärde mot slutkund under avtalsperioden för den aktuella baskonfigurationen utan sensorer är cirka 300 000 SEK.

Saint-Gobain har enligt Enersize tidigare använt sig av LEAQS mjukvara för läckagesökning och reparation med vilken man åstadkommit en årlig besparing om cirka 1,2 MSEK med en återbetalningstid på under 2 månader. Avsikten med installationen av Enersizes mätsystem är att skapa en bas för att möjliggöra ytterliggare framtida besparingsåtgärder, övervakning och uppföljning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114