23948sdkhjf

Ny forskning tar bort flaskhalsar i industrin

Även framgångsrik industriproduktion har ofta saker att förbättra – och flaskhalsar som sinkar. Men vilken av förbättring har egentligen störst effekt?

Jacob Bernedixen, som är doktorand vid Högskolan i Skövdehar, har i ett forskningsprojekt vidareutvecklat en modell som genom virtuella simuleringar kan analysera vilken förbättringsåtgärd som har störst effekt inom industriproduktion. Det gör att rätt sak kan lösas först.

Genom att kombinera simuleringar med optimering, för att avgöra betydelsen av en förändring, kan industrier fatta beslut som påverkar produktionen allra mest och bäst, säger Jacob.

Modellen har funnits tidigare. Men inte med samma användarvänlighet och nytta.

Tidigare har optimeringsproblemen gjorts manuellt. Men detta har nu i mitt arbete automatiserats och de tidskrävande optimeringarna har blivit effektivare. Så det gör att modellen går att använda på ett helt annat sätt i vardagen. Jag vet industrier som planerar nästa veckas produktion genom att använda modellen.

Fallstudier som genomförts i forskningen visar också att effekten av en förändring som tas fram på förhand, genom simulering, stämmer väl överens med slutresultatet.

Skillnaderna har visat sig vara små, vilket också ger trovärdighet till arbetet, avslutar Jacob Bernedixen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125