23948sdkhjf

Excellenta tider för Axelent

Axelent Engineering är inne i en expansiv fas: på relativt kort tid har två viktiga företagsförvärv genomförts och ett par viktiga order har tecknats.

Först köptes Hillerstorps Specialmaskiner AB och nu har man förvärvat Finnvedens Maskinteknik AB (FMT). Det här har bidragit till stärkta kundrelationer och förstärkt kompetens inom robot, PLC-programmering, el- och maskinkonstruktion.

Axelent Engineering och det globala företaget Väderstad AB, tillverkare av lantbruksmaskiner, har sedan flera år ett framgångsrikt samarbete. Axelent Engineering fungerar som en del av Väderstads innovativa utvecklingsteam och tillsammans har man sedan tidigare utvecklat en unik produktionsmetod.

Väderstad har investerat i 5 000 kvadratmeter nya lokaler som kommer att inhysa företagets hittills största produktionsmässiga automatisering. Axelent Engineering har fått förnyat förtroende, och kommer att hjälpa till med smarta och unika automationslösningar, berättar Richard Skogward, företagets vd i ett pressmeddelande.

Ett annat exempel är Axjo Plastic AB, som tillverkar, marknadsför och säljer kabeltrummor och annat runt emballage till kabel, fiber och övriga strängprodukter. En helt ny produktionsanläggning ska uppföras och Axelent Engineerings uppgift är att i allmänhet vidareutveckla det befintliga produktionssystemet, och i synnerhet att förädla monteringsprocessen.

Att automatisera och skapa lönsamma flöden är grunden till hela vår affärsidé. Genom att använda rätt kunskap och rätt verktyg i rätt tid får vi rätt förutsättningar för ett effektivt flöde, säger Richard Skogward.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078