23948sdkhjf

Sydafrikanskt intresse för svensk miljöteknik

Miljöteknikföretaget Ripasso Energy AB utvecklar och bygger ut sin organisation för att möta en stor efterfrågan i Sydafrika.

Ytterligare tre specialister har anställts vid Göteborgskontoret, som en direkt följd av ett ökande intresse för företagets teknologi för utvinning av energi ur industriella restgaser.

Jens Bruno har rekryterats som CFO för Ripasso. Ann Grant blir ny Senior Combustion System Engineer, och Ulrika Grimfeldt ny chef för avdelningen för förbränningssystemteknik.

Ripasso Energy lanserade så sent som i september förra året en unik produkt, PWR BLOK-400F, för att effektivt utvinna elektricitet ur industriella rest- och fackelgaser. Företaget hävdar att gjorda undersökningar visar att ingen annan teknologi kan omvandla restgaser till elektricitet till lika låga kostnader.

Tre månader efter lanseringen beställde sydafrikanska Afarak Mogale sju PWR BLOK-400F för leverans tidigt under 2018, och Ripasso för nu diskussioner med flera stora tillverkare inom ferrokromindustrin i Sydafrika.

Vi bygger därför upp en starkare organisation för att klara av att leverera betydligt större beställningar och avsevärt sänka våra produktionskostnader, säger Gunnar Larsson, som är vd och grundare av Ripasso Energy AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11