23948sdkhjf

Fanuc sätter upp ett nytt nordiskt huvudkontor i Malmö

"Det går en våg av automation över hela industrin nu."
Det japanska automationsföretaget investerar tungt i den expansiva Öresundsregionen. Bakgrunden är att de ser en ökad efterfrågan på automation på den nordiska marknaden.

– Det går en våg av automation över hela industrin nu. De senaste åren har vi växt med 25-30 procent varje år och vi tror att det kommer att hålla i sig. Både robot-sidan och maskin-sidan går bra, säger Nordenchefen Cerold Andersson till Metal Supply.

Tanken är att Fanuc med den nya anläggningen ska expandera sin närvaro och komma närmare marknaden. Företaget vill sänka leveranstider och förbättra sina tjänster.

– Vi har köpt 10 000 kvadratmeter mark av Malmö stad, säger Cerold Andersson.

Ambitionen är att stärka relationen med både partners och slutanvändare.

Det nya kontoret kommer att öppna i det fjärde kvartalet nästa år. Det kommer att inhysa en organisation vad gäller försäljning och tjänster. Det inkluderar även ett utökat visningsrum, teknikcenter, center med reservdelar, ett utökat träningscenter och även en robot-akademi.

Fanuc har globalt över 6 500 medarbetare och drygt 250 dotterbolag. Företaget är verksamt inom fabriksautomation för CNC-maskiner, robotar och produktionsmaskiner (Robodrill, Robocut och Roboshot).


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094