23948sdkhjf

Snells tillbaka efter gruvkonkursen

Snells Entreprenad har tecknat ett avtal med Kaunis Iron, som tagit över Kaunisvaaragruvan. Snells ska bland annat sköta underhåll av krossmaskin och vägar.

2014 gick Northlands Resources, som drev gruvan, i konkurs. Snells Entreprenad i Pajala förlorade stort i konkursen – över nio miljoner kronor – och tvingades säga upp en tredjedel av personalen.

Läs också: Beowulf tilldelar borrningskontrakt i Kallak

Nu är Snells tillbaka i gruvan.

Man har tecknat ett avtal med Kaunis Iron, som tagit över Kaunisvaaragruvan. Snells ska, i samarbete med LTH AB, ansvara för lastning och transport av malm och gråberg, krossning, länshållning av gruvan samt underhåll av krossanläggningar och vägar.

– Vi är mycket stolta över att Snells och LTH har fått förtroendet att sköta denna kritiska del i Kaunis Irons produktionskedja och ser fram emot att vara med och bygga deras verksamhet. Vi är ett lokalt företag och det är stort åtagande som vi är beredda på att axla, säger Patrik Snell, VD på Snells Entreprenad A.

När verksamheten är i full produktionen kommer avtalet att omfatta runt 70 anställda omsätta 160 miljoner.

– Vi har personal som vill flytta hem och är glada över att kunna erbjuda dem den möjligheten och samtidigt skapa nya arbetstillfällen i Pajala och Tornedalen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078