23948sdkhjf

Shiloh Industries använder Toolox-stål

Olofströmsföretaget byter från ett inarbetat verktygsstål till ett höghållfast stål.
Shiloh Industries i Olofström använder sig numera av det höghållfasta stålet Toolox vid sin tillverkning. Företaget har bytt från ett inarbetat verktygsstål.

Shiloh Industries är en global leverantör av metallprodukter till fordonsindustrin och allmän industri. Produktionsprocesserna omfattar pressning, gjutning och sammanfogning i stål, aluminium, magnesium eller olika kombinationer av dessa material.

Anläggningen i Olofström i Blekinge har cirka 300 medarbetare. Dessa är verksamma inom plåtpressning, sammanfogning och montering.

Företaget valde Toolox efter att ha deltagit vid ett seminarium som Stena Components anordnade i Jönköping i höstas.

– Efter diskussioner bestämde vi oss för att testa en Toolox 44-dyna med laserhärdning, då vårt nuvarande material spricker ganska omgående, säger Håkan Bergroth, med titeln Tool Specialist på Shiloh Industries Olofström, enligt ett pressmeddelande.

Toolox är ett registrerat SSAB-varumärke. Det är ett höghållfast stål med låg legeringsgrad. Fördelen är att det har en lågkolsprofil vilket innebär att materialet blir segt och lättbearbetat.

– Utfallet av testet blev överraskande bra. Efter 10 000 slag såg dynan med laserhärdning fortfarande bra ut och vi är nu intresserade av att byta material till Toolox 44 i flera dynor och använda det i fler applikationer framöver, säger Håkan Bergroth vidare enligt pressmeddelandet.

Stena Components är distributör och lagerhållare av Toolox. Företaget har även bearbetning in house.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125