23948sdkhjf

Utökar sitt roboterbjudande

ITO Pallpack börjar leverera Universal Robots tre olika robotar/cobotar.
Det framgångsrika danska robotföretaget får nu hjälp med spridning av sina robotar och cobotar.

Det är ITO Pallpack som tar in dessa i sitt produktutbud.

Fördelen med produkterna är att de är användarvänliga, inte kräver något säkerhetsstängsel och att de är billigare än vanliga palleteringsrobotar.

– Med UR-robotarnas prisnivå tror jag att fler företag har råd att tänka robotar. Pris är viktigt för alla. Nu ser vi en robot där både pris och volym matchar varandra, säger Axel Hagen, projektledare på Pallpack, enligt ett pressmeddelande.

Danska Universal Robots har omdanat hela marknaden med sina robotar. Det är kombinationen av dansk design och en bättre programmering som har bidragit till företagets framgångar.

– Det här är användarvänliga robotar som kan hantera nya ändringar i morgon eller andra produkter, samtidigt som de inte kräver säkerhet. Detta gör det möjligt för oss att placera dem även där det är ont om utrymme, säger Axel Hagen, enligt pressmeddelandet.

Större robotar programmeras vanligen till att utföra några få och upprepade uppgifter. De placeras på en fast plats i produktionslinjen.

Robotarna från Universal Robots är däremot enkla att förflytta och går att ställa om till nya uppgifter. Det betyder att de kan användas till betydligt fler saker än vanliga robotar. En fördel är att de memorerar tidigare programmerade uppgifter vilket gör att de enkelt åter kan utföra tidigare utförda arbeten.

ITO Pallpack har arbetat med robotar och cobotar sedan lång tid tillbaka för att förenkla och automatisera industriella processer. Bland annat är företaget återförsäljare för Kuka Robotics.

Robotarna från Universal Robots finns i tre olika varianter: UR3, UR5 och UR10. Det som skiljer dem åt är lyftkapacitet och aktivitetsradie. UR3 är en bordsmodell som bara väger 11 kg, med en lyftkapacitet på 3 kg och 360 graders rotation i alla leder.

Norska ITO Pallpack levererar packmaskiner och palleteringslösningar för olika typer av företag. För två år sedan slog företaget till och köpte den svenska maskinleverantören Gorvak. ITO Pallpack är familjeägt och drivs i dag av andra och tredje generationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171