23948sdkhjf

Höganäs Verkstad etablerar sig i Landskrona

Köper maskiner och verkstadsutrustning från KI Maskinverkstad.
Höganäs Verkstad köper både maskiner och verkstadsutrustning från KI Maskinverkstad. På det sättet ökar kapaciteten kraftigt på området maskinbearbetning.

Genom affären sker också en etablering i Landskrona. Höganäs Verkstad skapar sig en starkare position på området karusellsvarvning, arborrning och tillhörande montagearbeten.

Köparen ökar bearbetningskapaciteten med hela 200 procent. Efter affären har de sex större karusellsvarvar där tre av dessa har en maximal svarvdiameter på tre meter. Inom arborrning blir kapaciteten tre gånger högre än tidigare.

Företaget har en målsättning att växa inom alla sina verksamhetsområden. Tillsammans med befintlig kompetens inom bäddfräsning, horisontell svarvning och planslipning bedömer företaget att de står starka framöver.

Höganäs Verkstad satsar också vidare på området plåt och svets genom att investera i ännu en svetsrobot. Skälet är att den första svetsroboten som installerades i slutet av 2016 är fullbelagd. Den andra roboten är i princip en kopia av den första och innebär en fördubblad kapacitet när den väl installeras nu till sommaren.

Företaget ser positivt på en etablering i Landskrona då det är en klassisk industristad. En fördel är även närheten till Malmö-Lund vilket skapar förutsättningar för att både komma närmare vissa marknader och få en större tillgång till personal.

I ett första skede kommer företaget att ha nio medarbetare i Landskrona men planen är att antalet ska öka framöver.

Vid verksamheten i Höganäs finns en existerande enhet som arbetar med industriunderhåll och mekaniska reparationer. Företaget uppger att det är sannolikt att de kommer att ta med sig det arbetssättet till de nya lokalerna i Landskrona.

Höganäs Verkstad är en industripartner för den lokala industrin i Skåne. Företagets spetskompetens är maskinbearbetning och robotsvetsning.

Kunderna finns bland maskinbyggare och projektföretag i hela Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094