23948sdkhjf

Hur bedömer man risker?

Den svenska standarden SS-EN 31010 innehåller grundläggande information om riskbedömningar. Nu är en ny, omarbetad utgåva på väg.

Standarden innehåller vägledning kring hur man väljer och tillämpar metoder för riskbedömning. Metoderna används för att öka förståelsen för vilka risker som finns och för att bestämma hur man ska möta olika risker, inom ramen för en riskhanteringsprocess.

Den planerade nyutgåvan är fullständigt omarbetad. Standardens egentliga kärna är nu mer detaljerad och strukturerad: beskrivningen av hur man utnyttjar och genomför en riskbedömning, om hantering av osäkerhet och om tolkning och användning av resultaten.

Beskrivningen och jämförelsen av olika metoder för riskbedömning är också utökad och förtydligad för att vara mer användbar än tidigare. I förslaget behandlas också olika metoder för att välja metod för riskbedömning.

SS-EN 31010 vänder sig till dem som tar fram vägledningar för hur risker ska bedömas i olika fall och till dem som behöver besluta om genomförandet av en riskbedömning. Den kan självklart också läsas av alla som på något sätt deltar i en riskbedömning.

Förslaget till den nya SS-EN 31010 är ute på allmän remiss till den 30 januari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079