23948sdkhjf

Genombrottsorder för Svenska Aerogel

Svenska Aerogel har fått en första större order på Quartzene då den Sydafrikanska återförsäljaren DryTech Ltd beställer två ton.

DryTech Ltd, Sydafrika, är en av de återförsäljare som testat Quartzene och tagit fasta på de isolerande egenskaper som Quartzene tillför i färg- och ytskiktsprodukter.

I sina tester har man bland annat påvisat att färg med Quartzene på plåttak kraftigt reducerar temperaturen i utrymmet under plåten.

Färgen har även testats för att isolera rör där värmen från flytande ämnen i höga temperaturer kan isoleras enkelt och kostnadseffektivt.

Leverans till DryTech Ltd beräknas ske i juni/juli. En av slutkunderna finns inom stålindustrin, Richard Bay Alloys.


Utöver de aktuella färg- och ytskiktsprodukter med Quartzene som nu marknadsförs pågår ett intensivt arbete inom DryTech Ltd med att utveckla och sälja egna aerogelbaserade produkter inom andra områden.

Willie Coetzee, vd DryTech Ltd, är mycket entusiastisk och framhåller speciellt miljönyttan med Quartzene:

Med Quartzene kan vi inte bara åstadkomma bra temperaturförhållanden, det hjälper oss också att vara kostnadseffektiva i våra åtgärder för energibesparingar. Det är mycket viktigt och värdefullt för Sydafrikas kamp mot global uppvärmning.

Den globala marknaden för isolerande ytskikt bedöms 2021 av Markets & Markets vara värd totalt 74 miljarder kronor. För Svenska Aerogel innebär det en marknadspotential på cirka sex miljarder kronor.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063