23948sdkhjf

Vill se fler kvinnor i branschen

Introduce a Girl to Engineering Day ska inspirera tjejer att välja en framtida karriär inom teknik. BillerudKorsnäs är årets huvudsponsor.
Närmare 90 teknikintresserade tjejer har den 24 mars 2017 möjlighet att besöka BillerudKorsnäs på företagets huvudkontor och produktionsenheter runt om i Sverige för att se vad en ingenjör arbetar med i förpackningsindustrin.

BillerudKorsnäs synsätt är att ett framgångsrikt företag behöver attrahera, rekrytera, behålla och utveckla all den kompetens som finns bland medarbetarna och dra nytta av individers olikheter. Därför arbetar företaget för att rekrytera fler kvinnliga medarbetare.
Två hållbarhetsmål för jämställdhetsarbetet är att öka andelen kvinnliga medarbetare till 23 procent, samt andelen kvinnliga chefer till 30 procent år 2020, mål som företaget redan nu är nära att nå.

Samtidigt minskar andelen kvinnliga studenter på ingenjörsutbildningarna i Sverige. Höstterminen 2016 antogs endast 34 procent kvinnor, enligt SCB, som även bedömer att endast 25 procent av den svenska ingenjörskåren består av kvinnor år 2030.

– BillerudKorsnäs verkar i en traditionellt mansdominerad bransch och det vill vi bidra till att ändra på. IGEday är ett bra sätt att introducera tjejer till pappers- och förpackningsindustrin, att väcka tjejers intresse för ingenjörsrollen och en chans att visa exempel på vad en ingenjör kan arbeta med. Vi söker aktivt kvinnor att rekrytera och därför är det viktigt att tjejer söker sig till tekniska utbildningar, säger Louise Wohrne, Hållbarhetsutvecklare, BillerudKorsnäs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078