23948sdkhjf

Tidningspapperspriserna stiger igen

Papperstillverkarna ser ut att kunna glädjas åt höjda tidningspapperspriser. I förhandlingarna mellan pappersproducenterna och tidningsköparna talas om prishöjningar på cirka fem procent, men förväntningarna från producenthåll är högre än så.
Förhandlingar pågår över Europa mellan tidningsköpare och papperstillverkare om leveranskontrakt för 2014 och mycket tyder på att tidningspapper blir dyrare igen.

Det talas om prishöjningar i storleksordningen 5-6 procent för europeiska kunder.

I Storbritannien och Frankrike har avtal nåtts, medan förhandlingar fortfarande pågår på större delen av kontinenten, uppger PPI Europe.

I Norden förväntar tidningspapperstillverkarna högre priser. Holmen nämnde i höstas så höga prisuppgångar som 10-15 procent. Även hos SCA var förväntningarna uppskruvade.

– Att det behövs ökningar på 10 procent är klart, men om det går att få det är en annan sak. Vi får se", sade SCA:s vd Jan Johansson till Nyhetsbyrån Direkt i slutet av oktober.

Tillgången och efterfrågan på tidningspapper är för tillfället i balans efter att papperstillverkarna bantat produktionen kraftigt under 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079