23948sdkhjf

Ny metod för formationsanalys

Honeywell lanserar en banbrytande metod för analys av formeringen i arket, något som medför snabbare kvalitetskontroll och felsökning. Den nya metoden bygger på världens första online-sensor för formationsanalys, Precision FotoForm Formation Sensor. Den mäter formation online med hjälp av speciell bildanalysteknik.

Formation är en av de viktigaste kvalitetsparametrarna för de flesta papperskvaliteter. Fiberblandning, malgrad, utloppskvot, viror, avvattning, pressparti och filtar är bara några av de faktorer som kan sätta sina ”fingeravtryck” vid formeringen. Dagens mätmetoder har hittills endast givit enkla index för beskrivning av formationen.

Den nya metoden ger bred information om ett antal egenskaper, som påverkar formeringen, såsom varians, ljusa och mörka partier, MD/ CD-flockstorlek samt MD/CD-struktur. Metoden baseras på avancerad teknik för belysning, kamera och bildanalys, som medger flerdimensionell formationsanalys, som ger en fullständig bild av arkets formation. Givaren anpassar sig dessutom automatiskt för en rad maskinhastigheter och kvaliteter, vilket ger tillförlitliga och exakta mätresultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485