23948sdkhjf

Myllykoski nytt bruk i Tjeckien

Labe Papir, en samarbetspartner till Myllykoski-koncernen, investerar 450 miljoner euro i ett nytt pappersbruk i tjeckiska Opatovice. Byggnationen börjar i maj 2006 och pappersproduktionen beräknas starta under första halvåret 2007. Bruket som har en planerat årskapacitet på 380,000 ton kommer att medföra ungefär 250 nya arbetstillfällen. Vedråvara ska levereras från Tjeckien och finska Metso kommer att bygga och underhålla pappersmaskiner.

Heikki Räty, Vice VD och ansvarig för utveckling i central- och östeuropa, ser investeringen som en stor möjlighet.

– Myllykoski har alltid sökt långsiktigt samarbete och fördelar för samhället där vi lever och arbetar – det är samma situation i Finland eller Schweiz som i Tjeckien. Bruket kommer att bli det mest moderna i världen och det kommer att vara helt i linje med EU-lagstiftning och tjeckisk lagar och regler. Jag har höga förväntningar på för vårt nya hem i Tjeckien!

Myllykoski har bruk i Finland, Tyskland, Schweiz och Nordamerika. Det tjeckiska bruket siktar på de centraleuropeiska och östeuropeiska marknaderna. Myllykoski uppskattar att behovet at superkalenderat papper i dessa regioner kommer att öka från dagens 325 000 ton per år till 500 000 ton 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111