23948sdkhjf

Inspecta ny nordisk aktör inom teknisk kontroll

Det finska företaget Inspectas köp av delar av DNVs verksamhet i Sverige har nu fått konkurrensmyndigheternas godkännande, och affären har slutförts. Därmed har en ny stor aktör inom teknisk kontroll bildats i Norden.

Inspecta har förvärvat tre verksamhetsgrenar av Det Norske Veritas i Sverige. Bolagen DNV Inspection AB och DNV Nuclear Technology AB samt affärsområdet Technology Sweden ingår nu som separata bolag i den svenska delen av Inspectagruppen. Affären omfattar 530 anställda och tillför Inspecta en förväntad omsättning på en halv miljard kronor i Sverige. Totalt omsätter Inspecta över en miljard kronor i Norden och de baltiska länderna.

Inspectas koncernchef, Simo Hassi, säger att Sverige var ett naturligt steg på vägen mot en vidare expansion i Östersjöregionen.

Inspecta Oy har sina rötter i Statens Tekniska Kontrollcentral (Teknillinen Tarkastuskeskus) i Finland men är i dag ett självständigt privat företag inom besiktning, provning och certifiering. De största ägarna är MB Funds som är ett finländskt investmentbolag, Finska standardiseringsföreningen SFS, Finska Elsäkerhetsföreningen STEK samt föreningen för konstruktions- och produktkvalitet i Finland, RTL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078