23948sdkhjf

Ekbåge ställer sin plats till förfogande

Pappers´ ordförande, Sune Ekbåbe, ställer sin plats till förfogande. Bakgrunden är konflikten i förbundsledningen mellan Ekbåge och avtalssekreterare Lennart Olovsson.

På det extra förbundsmöte som hölls i förra veckan fick förbundsstyrelsen med Sune Ekbåge i spetsen stark kritik för behandlingen av Lennart Olovsson. Mötet resulterade, som papernet.se tidigare rapporterat, i ett medlingsförslag, som innebar att Olovsson skulle återinträda som avtalssekreterare. Styrelsen fick i uppdrag att fram till nästa styrelsemöte i Pappers om tre veckor, finna en långsiktig lösning.

Sune Ekbåge lät dock efter förbundsmötet meddela, att han ställde sin plats till förfogande, och i helgen hölls ett möte mellan Ekbåge och förbundsstyrelsen. Enligt uppgifter står Pappers´ förbundsstyrelse enhälligt bakom Sune Ekbåge.

- Vi är eniga om att vi vill ha Sune Ekbåge kvar som ordförande, åtminstone fram till kongressen i september, säger styrelseledamoten Lars-Göran Johansson till Dagens Arbete. Men medlingsuppdraget vi fick ligger fast.

Sune Ekbåge vill inte kommentera situationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063