23948sdkhjf

Varning för ny pengabrist i Klippan

Det finns risk för att finpapperstillverkaren Klippans pengar tar slut under våren, nyemissionen till trots, skriver Affärsvärlden.

Uppgifterna grundas på en rapport från revisionsfirman Öhrlings PricewaterCoopers, som Affärsvärlden kommit över. Rapporten, som gjordes på uppdrag av Klippans styrelse i samband med Klippans nyemissionen i slutet av 2005, pekar på brister i likviditetssituationen och budgeten, som på flera punkter uppges vara allt för optimistisk.

Bland annat räknar Klippan med att försäljningen ska öka till 120 000 ton vilket skulle motsvara ett kapacitetsutnyttjande på 100 procent i bolagets två bruk, skriver Affärsvärlden.

Att Klippans kalkyler till står del bygger på stora planerade kapitalrationaliseringar i januari och februari är en annan riskfaktor. Öhrlings PricewaterCoopers rapport uppger att skulle man bara uppnå 50 procent av den planerade rationaliseringen, så skulle bolagets kassa vara tom vid utgången av mars.

Rapporten är dessutom skriven innan Klippan meddelat att en av bolagets nyckelkunder, Papyrus, sagt upp sitt avtal, vilket gör att upp till 250 miljoner kronor av försäljningen kan försvinna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078