23948sdkhjf

Inleder nytt "innovationspartnerskap"

Tyskland och Sverige inleder ett nytt "innovationspartnerskap". Överenskommelsen träffades i samband med förbundskansler Angela Merkels besök i Sverige.
Enligt regeringen handlar det om en "unik överenskommelse om samarbete för att främja innovativa samhällslösningar, nya exportprodukter och starkare konkurrenskraft".

Enligt närings- och innovationsminister Mikael Damberg står Tyskland och Sverige inför gemensamma stora utmaningar med bland annat klimatförändringar, åldrande befolkning och ökad global konkurrens.

Konkret innebär partnerskapet bland annat att Sverige och Tyskland tillsammans ska genomföra en studie kring elvägar där man bland annat kommer att undersöka finansiering, affärsmodeller och drift av elvägar.

Vidare ska svenska och tyska testanläggningar få tillgång till varandras testbäddar, och små och medelstora företag som har arbetat med digitalisering ska matchas så att de kan utbyta erfarenheter.

Inom området för e-hälsa är huvudsyftet med ett samarbete att utbyta kunskap om ländernas olika upplägg av den tekniska infrastrukturen för exempelvis elektroniska patientjournaler och e-recept.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062