23948sdkhjf

Vattenfall säljer näten i Hamburg

Som en följd av folkomröstningen i Hamburg i september 2013 har staden Hamburg tagit initiativ till diskussioner med Vattenfall om ett förvärv av hundra procent av Vattenfalls elnät och fjärrvärmeverksamhet i staden.
– Vi för just nu konstruktiva förhandlingar med företrädare för staden Hamburg och räknar med att slutföra förhandlingarna under kommande vecka. Därefter måste senaten i Hamburg och vår styrelse fatta beslut, säger Tuomo Hatakka, chef för regionen Continental/UK, i en kommentar.

Förhandlingarna om ett eventuellt övertagande av staden beräknas vara slutförda senast den 15 januari, eftersom detta är det sista datumet för att anmäla sig till den förestående anbudsprocessen för elnätet i Hamburg.

Bakgrunden till förhandlingarna med staden Hamburg är folkomröstningen i september i fjol då en majoritet av väljarna röstade för att staden skulle köpa tillbaka samtliga energinät. För närvarande drivs el- och fjärrvärmenäten av Vattenfall och gasnätet av Eon – med staden Hamburg som delägare med 25,1 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11