23948sdkhjf

Brand i kiselfabriken: ”Vi följer upp de fyra kollegor som skickats till sjukvården”

Fyra fick föras till sjukhus efter brand i Elkems anläggning i Norge.

På söndagskvällen I eftermiddags utbröt en brand på Elkems kiselfabrik i Salten, Norge, och räddningstjänsten kallades till platsen. Fyra personer fick transporterats till den lokala hälso- och sjukvården. Deras tillstånd är inte kritiskt. 

–Hälsa, säkerhet och miljö är våra första prioriteringar. All personal är nu inräknad och vi följer upp de fyra kollegor som har skickats till den lokala sjukvården för kontroller. Dessutom har vi stoppat all produktion och gör vårt yttersta för att hjälpa räddningstjänsten, säger Ove Sørdahl, fabrikschef på Elkem Salten, i en kommentar på söndagskvällen.

Branden uppges ha startat i en byggnad som inhyser råvaror, bland annat kolmaterial. Vissa av dessa är mycket brandfarliga.

Elkem Salten ligger i Straumen, i Sørfold kommun i Nordland fylke i norra Norge. Det är en av världens största och kiselfabriker som exporterar över hela världen. Fabriken har cirka 200 anställda. Med sina tre ugnar har anläggningen en årlig produktionskapacitet på 128 000 ton, varav kiselkapacitet är 80 000 ton.

– Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt skede och det är för tidigt att uttala sig om eventuella långsiktiga effekter på produktion eller fysiska tillgångar. Hälsa, säkerhet och miljö måste komma i första hand. Som sagt, all produktion är för närvarande stoppad. Vi kommer att återkomma med ytterligare uppdateringar när vi har mer information om hela situationen, säger Sørdahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157