23948sdkhjf

Nytt folk leder gruvbolaget

Botnia Exploration Holding får ny vd och ny styrelseordförande.

Botnia Exploration Holding är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige, bland annat förbereder de nu öppnandet av en gruva i Fäbodtjärn.

Fredrik Bergsten har nu utsetts till ny vd för Botnia Exploration. Han är sedan 2021 ekonomichef för Alimak Group Sweden AB och har en mångårig erfarenhet av gruvbranschen.

Han är civilekonom från Luleå Tekniska Universitet och har tidigare varit anställd som ekonomichef på Boliden Minerals resultatenhet Boliden Area Operations som då innefattade 5 gruvor och ett anrikningsverk.Innan han anställdes på Boliden Mineral arbetade han som auktoriserad revisor vid Deloitte AB​ i Skellefteå där han bland annat deltog i revisioner av Boliden Mineral AB. ​

- Möjligheten att, tillsammans med bolagets styrelse och medarbetare, vidareutveckla kända och framtida fyndigheter till lönsamma gruvprojekt känns både inspirerande och spännande och är något som jag ser mycket fram emot. Jag är trygg med att mina erfarenheter från gruvbranschen tillsammans med mitt ledarskap skall kunna bidra positivt, säger Fredrik Bergsten, i en kommentar.

Han efterträder Thomas Söderqvist som fortsätter i styrelsen för Botnia Exploration.

Samtidigt får bolaget ny tillfällig ordförande, Pär Weihed. Han är professor i malmgeologi vid Luleå tekniska universitet och har under ca 35 års tid arbetat nära prospekteringsbolag. Han har varit styrelseledamot i Botnia Exploration sedan 2012. Pär Weihed är ordförande fram tills dess att en ny ordförande utses av bolagsstämman till våren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141