23948sdkhjf

Satsar på tredje flaggskeppet

Liquid Wind vill bygga flera fabriker för metanoltillverkning. Nu tar man ytterligare steg för den tredje anläggningen som ska ligga i Umeå.

Den marina sjöfarten drivs idag nästan uteslutande på fossila bränslen. Liquid Wind vill möjliggöra omställningen genom att omvandla förnybar el och biogen koldioxid till grönt elektrobränsle för att därigenom bidra till klimatneutrala sjötransporter. Två anläggningar har man fokuserat på sen innan och som vi tidigare rapporterat är nytt fokus nu på en tredje anläggning som ska ligga i Umeå. 

Nu tar bolaget ytterligare ett steg i denna satsning och låter Afry få förnyat förtroende som ingenjörspartner när bolaget etablerar en tredje elektroproduktionsanläggning, kallad FlagshipTHREE i samarbete med Umeå Energi. Afry hade motsvarande uppdrag för Liquid Winds projekt FlagshipTWO i Sundsvall.

Anläggningen beräknas leverera 100 000 ton grön elektrometanol årligen och samtidigt fånga in 230 000 ton koldioxid, vilket motsvarar en minskning av koldioxidutsläpp i Umeå med 40 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079