23948sdkhjf

Hittade lösningen via tävling

Gasum har låtit genomföra en tävling för att få in nya idéer till hur man ska ta hand om koldioxid från biogastillverkning.

Gasum har nyligen anordnat ett så kallat Hackathon, det vill säga ett event där ett antal människor samlas och bildar lag för att hitta nya lösningar för ett visst problem.

Gasum ville ha hjälp hitta nya lösningar hur man kan ta hand om den restkoldioxid som bildas vid biogastillverkning.

Vinnarna blev företagen Carbonaides som fokuserar på att använda koldioxiden inom betongtillverkning samt företaget Inherit Carbon Solutions handlar om permanent geologisk lagring.

– Tävlingen har varit mycket spännande och intressant, och nivån på deltagarna och deras lösningar var mycket hög. Vi valde Carbonaide och Inherit Carbon Solutions som vinnare eftersom de hade tydliga värdeerbjudanden baserade på koldioxidminskning, potentiell snabb implementering och bra pitchar, säger Mikko Syrjänen, Director, Business Development på Gasum.

Gasum producerar årligen upp till 114 000 ton biogen koldioxid som en sidoström till biogasuppgraderingsprocessen, varav nästan en tredjedel är i hög koncentration .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125