23948sdkhjf

Utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörer

Emma Hallman läser till produktionsingenjör på Högskolan i Skövde och blev nyligen antagen till Female Technical Engineer. Det är ett nationellt utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter som snart är färdiga med sin utbildning.

När studenten Emma Hallman fick höra om Female Technical Engineer skickade hon in en ansökan.

– Förutom CV skulle jag beskriva en problemlösning inom teknikområdet som jag stött på under utbildningen eller i tidigare yrkesliv, dels tala om vad jag ville jobba med efter examen, säger Emma i nyheten på Högskolan i Skövdes sida.

Hon genomförde olika tester och sedan stod det klart att Emma var en av 40 deltagare. Bakom programmet står fyra kvinnliga ingenjörer som vill se en jämnare fördelning av makten i näringslivet. Tillsammans med andra företag, bland annat LKAB, Northvolt, Atlas Copco och Schneider Electric, arbetar de på att förverkliga visionen.

Nyligen hölls en inspirationsdag där de antagna fick träffa representanter från partnerföretagen. Där genomfördes bland annat en workshop där studenterna fick olika fall som krävde problemlösningar och sedan presenterade alla var sin idé för juryn.

Tillsammans står Female Technical Engineer och deras partner för studenters resor och boende så de har möjlighet att besöka företagen och eventuellt möta sina framtida kollegor.

– Vi får besöka företagen och inom kort ska jag till LKAB i Kiruna. Det ska bli väldigt intressant och det kommer bli totalt fem olika företagsbesök för mig. Det här är givetvis en möjlighet, för många, att träffa sin framtida arbetsgivare, säger Emma.

Just nu skriver Emma sitt examensarbete.

– Vi gör det i samarbete med Elos Meditech i Skara. Företaget har investerat i en kollaborativ robot och vi identifierar arbetsuppgifter till den. Under vårt andra studieår hade vi en praktisk del av kursen Underhåll och driftsäkerhet på Elos och det ledde fram till att vi nu gör vårt ex-jobb där.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078