23948sdkhjf

Hon är Årets Fe 2023

Nu är det klart! Monika Sammelin, områdeschef på LKAB Malmberget, blir årets Fe 2023.

– Det är fantastiskt roligt att ha tilldelats Årets Fe. Det är en bekräftelse för mig i mitt arbete, men också för LKAB att vi är på rätt väg. Att ta fram listan med 40 över 40 är ett bra sätt att synliggöra kompetenta kvinnor som kan agera förebilder i vår bransch och på så sätt bidra till att ändra synsätt och locka fler att bli nyfikna på oss. För vi har en riktigt rolig bransch med de coolaste jobben, säger Monika Sammelin i pressmeddelandet.

Hon fortsätter:

– För att möjliggöra dagens verksamheter men också den industriella gröna omställningen behöver branschen växa, så alla behövs. Vi behöver ha hela befolkningen som rekryteringsbas. Att vi som bransch syns på ett positivt sätt, att vi är moderna och högteknologiska, men också med en välkomnande kultur som passar alla. Vi har arbetat länge systematiskt och ökat jämställdheten, även om vi tycker att det går för långsamt. Blandade grupper med olikheter presterar bättre.

”Fe” i Årets Fe står för järn i det periodiska systemet och delas ut för att uppmärksamma en kvinna inom gruv- och stålindustrin som gjort särskilda insatser i eller för industrin.

Juryns motivering lyder: ”Mitt i epicentrum av den gröna omställningen och återindustrialiseringen av Sverige är Årets Fe 2023 en pragmatisk och trygg ledare. Med båda fötterna på malmen står hon stabilt i nutid såväl som i framtid och leder engagerat vägen med sin smittande energi. Hon skapar en sann team-känsla och tydlig riktning för de mål som ska och kommer att uppnås. Under ledning av Årets Fe 2023 har verksamheten uppnått fantastiska resultat med produktionsrekord - samtidigt som säkerheten ständigt är i fokus.

I sitt ledarskap hanterar Årets Fe 2023 den pågående gruv- och förädlingsproduktionen samtidigt som hon driver de massiva insatser som klimatomställningen kräver. Med en gedigen erfarenhet har Årets Fe 2023 en central roll inte bara för regionens utveckling utan skapar också förutsättningarna för grönt stål, ja, för hela de gröna värdekedjorna som börjar i berget.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095