23948sdkhjf

Fixar elsystemet åt LKAB

LKAB har valt ABB för leverans av ställverk, frekvensomriktare, transformatorer och integration till styrsystem. Något som ska ge långsiktig säkerhet för personal och en fortsatt produktion med låg underhållsnivå.

Industrierna i Norr leder vägen i den gröna omställningen och LKAB är på samma resa som går mot noll koldioxidutsläpp från egna processer och produkter till 2045. De små järnmalmspellets som tillverkas av LKAB och levereras till ståltillverkningskunder används vanligtvis i stället för större järnbitar i ugnsstadiet, vilket minskar energiförbrukningen, avfallet och utsläppen i verken. På grund av sin storlek och sitt mineralinnehåll bidrar de också till att öka ståltillverkningens produktivitet med mindre underhåll och slitage. Leveranskedjan är en del av LKAB:s åtagande att utveckla och förbättra koldioxidfria processer och produkter.

ABB har fått ansvar för installation, driftsättning och projektledning av teknologin i pellets- och anrikningsverken i Kiruna. Detta kommer användas för att få bättre kontroll och övervakningen av anläggningens process. Uppgraderingen kommer bygga på ABB:s MNS ställverk.

– Genom att installera intelligenta ställverksmodeller som är anslutna till ABB:s automationssystem säkerställer vi långsiktig säkerhet för vår personal och en fortsatt produktion med låg underhållsnivå i våra anläggningar i Kiruna. Det här är en stor uppgradering av elektrifieringen och genom att arbeta med ABB har vi säkerställt tillförlitlighet och säkrat expertis som vi vet kommer att leda till framgång tillsammans. Vi ser fram emot att slutföra den här projektfasen i tid så att vårt bredare uppdrag kan uppnås, säger Jörgen Aidanpää, projektledare på LKAB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vad tror skogsindustrin om elpriset?
Arbetsplatsolycka vid pappersindustri
Processen som gör nya batterier av gamla
Stora Enso investerar i Fors bruk
Ny process för kolfri stålåtervinning
Jubileum för avslutad metallkonferens
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.188