23948sdkhjf

Internationell rekrytering är nyckeln för Boliden

Kompetensförsörjning är en utmaning för många arbetsgivare. Boliden har valt att titta utanför Sverige som en lösning.

Nina Mikaelsson, HR-manager på Bolidens gruvstab, berättar i ett pressmeddelande att det finns mellan 20 och 30 internationella medarbetare på kontoret i Boliden, några mil från Skellefteå.

– De arbetar framför allt som geologer, men även på ingenjörssidan med automation, bergteknik och gruvplanering samt att vi har internationella medarbetare inom IT.

Det händer också att Boliden bjuder in kandidater till Skellefteå, innan ett anställningskontrakt skrivs.

– Vi visar dem runt på Bolidenområdet och på de sajter där de ska jobba för att ge dem en bra bild av hur det är att bo och arbeta på våra breddgrader. Vi ger dem en intern checklista, där vi informerar om hur de kommer i kontakt med myndigheter, vad Boliden kan bistå med och vilka förmåner företaget erbjuder, säger Nina.

Att få medarbetarna att trivas är viktigt. Nina Mikaelsson berättar att Boliden har en grupp som planerar och jobbar med fritidsaktiviteter de anställda, vilket är ett sätt att få alla att känna sig inkluderade.

Det finns flera fördelar med att anställa internationellt. Det kan, bland annat, vara lättare att hitta människor med rätt kompetens. Forskning har också visat att mångfald på arbetsplatsen leder till ökad kreativitet och effektivitet.

– I gruvor på andra platser arbetar de kanske på andra sätt och då kan medarbetaren bidra med nya erfarenheter hos oss. Människor från andra kulturer kan få oss att tänka nytt i vårt sätt att ta oss an utmaningar, säger hon avslutningsvis i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Investerar 188 miljoner i ny linje
Klartecken till Northvolts fabrik
Gamla gruvor skapar el
Nordic Paper får miljötillstånd
Kvartalsrapporter för Holmen och Stora Enso
Gårdagens två bränder i svenska kemiindustrierna
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.11