23948sdkhjf

Tillsammans för framtidens intelligenta reningsverk

Schneider Electric, Aveva Select Scandinavia samt Afry har ingått ett samarbete. Detta för att skapa framtidens intelligenta reningsverk.

Idag förser Roslagsvatten 130 000 människor med rent dricksvatten. Nu påbörjar trion bygget av ett helt nytt reningsverk i Margretelund. 

– För att förverkliga Roslagsvattens vision sökte vi aktörer med en stor bredd och kompetens inom implementation av cybersäker ny teknik, säger Christian Wiklund, vd på Roslagsvatten, i ett pressmeddelande.

Norra Europas modernaste reningsverk? Ja, det har det potential att bli. Iallafall om man frågor Kenneth Lindqvist, försäljningsingenjör inom affärsområde industri på Schneider Electric. I en kommentar säger han: 

– Ledare inom smart vattenteknik förbättrar centrala processer och tillämpningar under hela livscykeln, Vi är mycket stolta och glada över att ha blivit valda att hjälpa till att förverkliga Roslagsvattens vision om att bygga det modernaste reningsverket i norra Europa. 

Aveva Unified Operations Center blir navet i den operativa verksamheten. Detta tack vare att man kombinerar olika datakällor och sammanställer en helheltsbild. Ambitionen är att kunden ska få snabb och tillförlitlig data. Detta bildar ett bättre beslutsunderlag som i sin tur bidrar ökar både effektivitet och säkerhet.

– Genom att använda nyskapande industriell teknik för att samla data från sensorer ute i fält, till exempel satellitdata, GIS- och ekonomisystem, kan man bygga autonoma datadrivna funktioner och system med högsta IT- och cybersäkerhet, säger Fredrik Kahr, ansvarig för Digital management på Afry i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vad tror skogsindustrin om elpriset?
Processen som gör nya batterier av gamla
Stora Enso investerar i Fors bruk
Ny process för kolfri stålåtervinning
Jubileum för avslutad metallkonferens
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.14