23948sdkhjf

Nu är Ikem bara en organisation

Vid IKEM:s årsmöte idag tog medlemsföretagen beslutet att slå samman branschorganisationen och arbetsgivarorganisationen till en förening.

Ikem, Innovations och kemiindustrierna, har tidigare bestått av två delar. En arbetsgivarorganisation och en branschorganisation. Men nu är det annat som gäller.

Ikems medlemsföretag tog på årsmötet den 6 oktober, beslut om en sammanslagning av de två föreningarna. Den strukturella uppdelningen i en arbetsgivarförening och en branschförening avskaffas. Beslutet innebär att alla medlemsföretag kommer att vara med i en och samma förening: Ikem - Innovations- och kemiindustriernas bransch- och arbetsgivarorganisation.

– Hopslagningen av föreningarna ger Ikem en starkare ställning. Förändringen innebär att vi på ett mer effektivt sätt kan driva medlemsföretagens frågor mot politiken, fackliga motparter och andra intressenter. Prioriterat är frågor om tillgången till el till konkurrenskraftiga priser, snabbare miljöprövningsprocesser och att motverka den nu alarmerande kompetensbristen, säger Jonas Hagelqvist, vd på Ikem.

Han fortsätter

– Sammanslagningen möjliggör en långsiktigt hållbar organisation som kan företräda och stötta medlemsföretagen full ut i både påverkans- och arbetsgivarfrågor.

En sammanslagning av föreningar kräver beslut vid två årsmöten. Det första beslutet togs den 12 maj 2022, vid Ikem:s ordinarie årsmöte. Det andra och sista beslutet togs nu på ett extra årsmöte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094