23948sdkhjf

Aluminiumjätte klimatneutral år 2040

Gränges strävar nu mot att bli ännu grönare. Från att tidigare fastställt att minska utsläppen till 2025, har de ny målsättning att bli klimatneutrala till 2040.

Aluminiumbolaget åtar sig del av detta genom Science Based Targets initiative (SBTi) och förbinder sig på nytt till målen i Parisavtalet, enligt pressmeddelande. SBTi är ett sätt för företag att arbeta med vetenskapsbaserade mål för att få en tydlig bild över hur utsläppen kan minska i linje med Parisavtalet.

Under de senaste fem åren har Gränges minskat sina klimatutsläpp med 19 procent per ton jämfört med basår 2017. Detta motsvarar en minskningstakt på 5 procent per år, något som framför allt beror på ökad cirkularitet där resurserna nyttjas, återanvänds och återvinns. Volymerna av återvunnet aluminium har mer än tredubblats under samma tidsperiod.

– Vi fortsätter att fokusera på att minska koldioxidutsläppen i vår verksamhet och leda vägen i att erbjuda aluminiumlösningar som är tydligt differentierade ur ett hållbarhetsperspektiv. Att åta sig koldioxidneutralitet och gå med i SBTi är de naturliga nästa stegen för oss. Tillsammans med våra kunder och leverantörer kan Gränges göra en enorm skillnad, säger Jörgen Rosengren, vd och koncernchef till Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.125