23948sdkhjf

Aluminiumjätte klimatneutral år 2040

Gränges strävar nu mot att bli ännu grönare. Från att tidigare fastställt att minska utsläppen till 2025, har de ny målsättning att bli klimatneutrala till 2040.

Aluminiumbolaget åtar sig del av detta genom Science Based Targets initiative (SBTi) och förbinder sig på nytt till målen i Parisavtalet, enligt pressmeddelande. SBTi är ett sätt för företag att arbeta med vetenskapsbaserade mål för att få en tydlig bild över hur utsläppen kan minska i linje med Parisavtalet.

Under de senaste fem åren har Gränges minskat sina klimatutsläpp med 19 procent per ton jämfört med basår 2017. Detta motsvarar en minskningstakt på 5 procent per år, något som framför allt beror på ökad cirkularitet där resurserna nyttjas, återanvänds och återvinns. Volymerna av återvunnet aluminium har mer än tredubblats under samma tidsperiod.

– Vi fortsätter att fokusera på att minska koldioxidutsläppen i vår verksamhet och leda vägen i att erbjuda aluminiumlösningar som är tydligt differentierade ur ett hållbarhetsperspektiv. Att åta sig koldioxidneutralitet och gå med i SBTi är de naturliga nästa stegen för oss. Tillsammans med våra kunder och leverantörer kan Gränges göra en enorm skillnad, säger Jörgen Rosengren, vd och koncernchef till Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078