23948sdkhjf

Södras textilmaterial nu i butik

Skogsbolaget Södra har utvecklat en storskalig process för att återvinna textilavfall av blandmaterial. I kombination med vedcellulosa från svensk skog tillverkas dissolvingmassa för textilindustrin.

I dag rullar de första produkterna som är baserade på Södras innovation, Oncemore, ut i butik och e-handel. Bakom satsningen står det danska varumärket Jack & Jones som har designat en skjortkollektion. 

Södras vd Lotta Lyrå kallar händelsen en milstolpe. 

– Oncemore har vuxit från en idé till en banbrytande process – och nu kommer materialet kunna hittas i garderober världen över. Genom att kombinera återvunnen textil med träfiber från våra 52 000 medlemmars hållbart skötta skogar kan vi skapa en mer cirkulär textilindustri, säger Södras vd Lotta Lyrå i ett meddelande.

Jack & Jones ägare, Bestseller, hoppas att kollektionen är en start på ett långsiktigt samarbete för en cirkulär modeindustri

– Oncemore är en ny och spännande innovation med stor potential. I takt med att tekniken och kapaciteten skalas upp, kan Oncemore få en mycket positiv effekt, säger Camilla Skjønning Jørgensen, innovationschef på Bestseller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Rest från tillverkning av biogas blir resurs
De ska ta reda på om skogen räcker
Nytt avtal säkrar radioaktivt avfall
SSAB tar klagomål på allvar
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.125