23948sdkhjf

Vattenfall säljer gaskraftverk

Vattenfall säljer ett av sina gaskraftverk i Nederländerna.

Vattenfall och RWE har kommit överens om att RWE tar över gaskraftverket Magnum i holländska Eemshaven från Vattenfall från och med den 30 september 2022. Intäkterna från försäljningen på 500 miljoner euro kommer att ge Vattenfall mer resurser att investera i energiomställningen, till exempel i fossilfria energiprojekt som vindkraft till havs och fjärrvärme och kyla.

Alexander van Ofwegen, chef för Vattenfalls Dutch Heat-verksamhet och CFO Vattenfall i Nederländerna:

– I RWE har vi hittat en expert och erfaren köpare inom energiområdet med en tydlig roll för Magnum-anläggningen i framtiden. Detta ger medarbetarna trygghet och möjlighet att vidareutveckla sig själva och kraftverket. Magnum är en lönsam och toppmodern gaseldad anläggning med en viktig roll för försörjningstryggheten i Nederländerna.

Magnums gaseldade elverk består av tre så kallade kombinerade gasturbiner, som tillsammans har en total kapacitet på 1 410 MW. Magnum är "vätefärdigt" och kan göras tekniskt lämpligt för att köras delvis eller till och med helt på vätgas.

I avtalet ingår även en solcellspark med en kapacitet på 5,6 MW. Solcellsparken med cirka 18 000 solpaneler ligger i Magnum-anläggningens terräng.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vem ska sköta reservdelslagret?
Tillverkar vätgas från biogas
Nytt sätt fånga koldioxid
Södra elektrifierar transporter
Greta ger två miljoner till sameby för protest mot gruva
Nya vd:n vill bryta järnmalm - exklusiv intervju
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.421