23948sdkhjf

Ännu ett godkännande för H2 Green Steel

Som vi tidigare berättat har H2 Green Steel fått igenom att deras tillståndsprövning delas upp i två delar hos mark- och miljödomstolen. Den första delen ger bolaget tillstånd att inleda vissa byggnadsarbeten på platsen. 

Nu har även Länsstyrelsen i Norrbotten accepterat vissa delar av H2 Green Steels ansökan om miljötillstånd, men vissa krav ställs.

– När det gäller djur så handlar det om groddjur och storspoven. Bolaget ska också kunna visa att verksamheten kan bedrivas utan att vattenmiljön försämras på ett otillåtet sätt, säger Anna-Carin Ohlsson, enhetschef vid miljöskyddsenheten till SVT och fortsätter:

– Nu är det tillåtlighetsfrågan (byggnadsdom, SVTs anmärkning), om verksamheten kan tillåtas, som ska prövas i första hand. Detta för att bolaget ska kunna få tillstånd att påbörja markarbeten och byggnationen. För att detta ska vara möjligt anser vi att bolaget behöver göra en del förtydliganden och kompletteringar det handlar främst om artskyddet för vissa arter i området och om att säkerställa att vattenmiljön inte försämras.

Mark- och miljödomstolens huvudförhandling om den första delen i ansökan hålls den 8 till 10 juni. En huvudförhandling för H2 Green Steels kommande verksamhet planeras till hösten, skriver SVT.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.112