23948sdkhjf

Utbildning för omställningen

Nu startar Yrkesakademin, tillsammans med Boden Business Center ett kompetenscenter för grön vätgas.

Bakgrunden till satsningen är att H2 Green Steel planerar att bygga världens största vätgasanläggning i Boden och att vätgas blivit synonymt med Norrbotten genom de satsningar som görs inom stål- och gruvbranschen, skriver Bodens kommun.

Yrkesakademin har blivit beviljade 1 857 602 kronor från EUs socialfond som ska gå till projektet Grön omställning. Målsättningen är att kunna erbjuda kompetensutvecklingsinsatser inom grön vätgas till tekniker, operatörer, produktion och logistikpersonal. Insatser som riskerar att ha blivit eftersatta under pandemin.

Med som samarbetspartner finns också Boden Business Park och Luleå Business Region.

Projektet blir ett startskott för kompetenscentret och utbildningen planeras att bli digital, vilket även gör den tillgänglig för fler.

– Vi strävar alltid mot att jobba tillsammans med de bästa i branschen och här får vi en möjlighet att göra just det. Yrkesakademin ger oss förutsättningar att erbjuda utbildningar där vi kan skapa en förståelse för vätgasen så att den blir lika naturlig som el och fjärrvärme är i dag, säger Thomas Fägerman, vd Bodens Business Park i ett meddelande.

– Det är fantastiskt roligt att vi på Yrkesakademin får möjlighet att vara en del av den gröna omställningen i norr. Tillsammans med Bodens kommun, H2Green Steel, Luleå kommun och andra företag i regionen, kommer vi genom det beviljade ESF projekt att utveckla tillgänglig utbildning inom grön vätgas, säger Anna-Carin Herdebrant, Affärsområdeschef för privat- och företagsutbildningar i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eldsjälar får stipendium från LKAB
Nordiske medier lanserar unika digitala branschutbildningar
Viktigt att veta om AI
Tankesmedja för energieffektivisering
Nytt fokus på vattenkraften
UPPDATERAD Brand hos Renewcell
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.11